یکی از قدیمی‌ترین و محبوب‌ترین هنرهایی که در کشور ما طی سال‌های اخیر مورد توجه افراد زیادی واقع شده است، شمع سازی می‌باشد. مهمترین ماده اولیه برای ساخت شمع پارافین است و برای اینکه فرایند ساخت شمع به خوبی پیش برود باید با انواع پارافین برای شمع سازی آشنایی پیدا کنید و از این پارافین‌ها استفاده داشته باشید.

هر کدام از این پارافین‌ها در دوره آموزش شمع‌ سازی برای شما به طور کامل توضیح داده می‌شوند و برای ساخت شمع‌های مختلف از آن‌ها استفاده خواهید کرد. آموزشگاه فنی و حرفه‌ای هنر افزا از جمله آموزشگاه‌های معتبر و شناخته شده در ایران و به ویژه تهران می‌باشد که دوره شمع سازی را برگزار می‌کند. هنرجویان با شرکت در این دوره با انواع پارافین مناسب برای ساختن شمع آشنا خواهند شد.

پارافین‌ های مناسب برای شمع سازی کدامند؟

در ادامه قصد داریم که انواع پارافین برای شمع سازی را معرفی کنیم. پارافین که یک ترکیب نفتی و ماده‌ای بی‌رنگ و بی‌بو است، از مهمترین مواد اولیه برای ساخت شمع‌ها به شمار می‌رود و بیش از هر چیز دیگری باعث افزایش کیفیت و ظاهر زیبای شمع تولید شده می‌شود.

پارافین در انواع مختلفی تولید می‌شود که هر کدام با خصوصیات فیزیکی خاصی که دارند برای تولید انواع مختلفی از شمع‌ها به کار می‌روند که انتخاب نادرست نوع پارافین می‌تواند باعث تولید شمع‌هایی شود که ظاهر نامناسبی دارند و سوختن آن‌ها سریع‌ تر و همراه با دود است.

در ادامه مطلب به طور مختصر شما را با انواع پارافین‌ در شمع سازی آشنا خواهیم کرد تا اگر قصد شمع سازی حرفه‌ای در منزل یا آموزش شمع سازی با پارافین را دارید، انتخاب صحیحی داشته باشید؛

پارافین جامد

از بین انواع پارافین‌ها مدل جامد بیشترین کاربرد را برای شمع سازی دارد تا جایی که حدود ۹۰ درصد از انواع‌ شمع های مصرفی و دکوری با پارافین جامد ساخته می‌شوند.

نقطه ذوب پارافین جامد بین ۵۸ تا ۶۰ درجه سانتیگراد و نقطه انجماد آن ۰ الی ۵۵ درجه سانتیگراد می‌باشد به همین دلیل همواره آن را به صورت جامد می‌بینیم، چون در دمای معمولی محیط به صورت جامد وجود دارند.

  مهارت های لازم طراح مد

پارافین‌های جامد نیز انواعی دارند که هر کدام از آن ها درصد چربی‌های متفاوتی را دارا هستند. برای مثال پارافین جامد سبک ۱ تا ۳ درصد و پارافین جامد سنگین ۳ تا ۵ درصد چربی دارند‌ که پارافین‌های با درصد چربی کمتر، کیفیت بهتری خواهند داشت. پارافین جامد سوخت یکنواختی دارد اما می‌توان از آنها برای ساخت شمع‌های شفاف و رایحه‌دار استفاده کرد.

پارافین مایع

یکی دیگر از انواع پارافین برای شمع سازی پارافین مایع است. پارافین مایع نسبت به جامد غلظت پایینی داشته و حالتی روغنی شکل دارد. از نظر ظاهری پارافین‌های مایع شفاف و سفید رنگ هستند و نقطه جوش آن‌ها ۱۷۵ درجه سانتی‌گراد می باشد و در دمای ۲۶۵ درجه سانتی‌گراد نیز تبخیر می‌شوند و چیزی از پارافین باقی نخواهد ماند.

از پارافین مایع برای ساخت شمع‌های مایع و شمع‌های مخصوص در ظروف شیشه‌ای (تزیینی) استفاده می‌شود. زیرا کاملا به شکل ظرفی که در آن ریخته می‌شود، در می‌آید. ساخت و نگهداری این شمع چالش‌هایی پیش رو دارد که به همین خاطر و به دلیل ویژگی‌هایش کاربرد چندان زیادی در روند شمع سازی ندارد. اما واجب است که افراد حرفه‌ای در حوزه شمع سازی با آن آشنا باشند.

پارافین ژله‌ای

اگر بخواهیم پارافین ژله‌ای را از نظر خصوصیات فیزیکی بررسی کنیم، باید بگوییم که این پارافین شفافیت بسیار بالایی داشته و نسبت به دما حساس بوده تا جایی که با حرارت غیر مستقیم یا بخار نیز شروع به ذوب شدن می‌کند و از طرفی در برابر دما آسیب پذیری بالایی دارد و رنگ اصلی شفاف آن به رنگ زرد تبدیل می‌شود.

از دیگر ویژگی‌های پارافین ژله‌ای این است که برای ذوب شدن آن مدت زمان زیادی لازم است و کاربرد آن برای ساختن شمع‌های تزیینی در ظروف شیشه‌ای مانند شمع‌های دریایی می‌باشد.

پارافین گیاهی

مورد بعدی در لیست انواع پارافین برای شمع‌سازی، پارافین گیاهی است. پارافین‌های گیاهی خود شامل انواع مختلفی مانند موم زنبور عسل، سویا وکس و وکس نارگیل هستند.

موم زنبور عسل که به عنوان ماده قدیمی برای ساخت شمع از آن یاد می‌شود امروزه نیز برای پارافین شمع کاربرد داشته و باعث دفع آلودگی‌های محیط و بوی نامطبوع خواهد شد.

موم سویا نیز از دانه سویا به دست می آید و شمع‌های موم سویا عطری عالی بدون افزودن مواد افزودنی مصنوعی دارند. شمع‌های موم سویا غیرسمی هستند اما قیمت بسیار بالایی داشته و نسخه تقلبی آن نیز در بازار به وفور موجود است.

  آموزش ماساژ در تهران 

موم نارگیل نیز ویژگی‌هایی شبیه موم سویا دارد و از روغن نارگیل استخراج می‌شود که علاوه بر طبیعی و غیر سمی بودن، بوی خوب و رنگ پذیری بالایی داشته که در کنار آن باید ماندگاری زیاد و قابلیت بازیافت را نیز به ویژگی‌های مثبت آن اضافه کرد.

پارافین کریستالی

این پارافین‌ها همانطور که از نام‌شان پیداست شفاف هستند و مانند شیشه دیده می‌شوند. درصد چربی پارافین‌های کریستالی نسبت به دیگر پارافین‌ها کمتر بوده و دیرتر می‌سوزند. این پارافین‌ها مقاومت بالایی دارند و به دلیل داشتن همین ویژگی‌های خوب برای ساختن شمع‌های دست ساز گزینه ایده‌آلی به شمار می‌روند. البته پارافین‌های کریستالی قیمت بالاتری نسبت به پارافین‌های معمولی دارند.

پارافین پولکی (گرانول – شنی)

این مدل خاص از پارافین‌ها ساختاری خشن دارند و با یکنواختی کمتر، برای ایجاد ساختار و بافتی متفاوت در شمع‌ها به کار می‌روند. چالش استفاده از این پارافین‌ها نحوه ساخت و پردازش سخت‌ترشان می‌باشد و برای ساخت شمع‌های هنری و خاص کاربرد دارند و سریع ذوب می‌شوند.

انواع پارافین برای شمع سازی

راه‌های جلوگیری از سفیدک زدن پارافین شمع

یکی از رایج‌ترین مشکلاتی که در روند شمع سازی ایجاد می‌شود، ایجاد سفیدک روی سطح شمع می‌باشد. فرقی ندارد در بین انواع پارافین برای شمع‌ سازی از کدام مدل استفاده می‌کنید، در هر صورت ممکن است این مشکل رخ دهد. برای جلوگیری از این مشکل روش‌های زیر را توصیه می‌کنیم؛

  1. استفاده از پارافین با کیفیت
  2. کنترل دما در محدوده مناسب هنگام ریختن پارافین در قالب‌ها
  3. استفاده از افزودنی‌ها جهت افزایش کیفیت شمع و جلوگیری از سفیدک مانند پلیمر پرک و اسید استاریک
  4. نگهداری از شمع در فضای خشک و خنک

سخن آخر

در این محتوا ضمن معرفی انواع پارافین برای شمع سازی بهترین آموزشگاه فنی و حرفه ‌ای برای یادگیری شمع سازی را به شما معرفی کردیم تا اگر علاقمند به این مهارت هستید،  بتوانید در دوره آموزشگاه هنر افزا شرکت داشته و از مزایای بیشماری مانند هزینه مقرون به صرفه، کیفیت بالای اساتید دانشگاهی، فضای امن و مناسب، دریافت مدرک معتبر و… برخوردار شوید.

ادامه مطلب