رزین اپوکسی یکی از کاربردیترین مواد شیمیایی در سراسر جهان است که برای تولید لوازم مختلف از جمله لوازم دکوراتیو و تزئینی مورد استفاده قرار میگیرد. کارایی رزین بسیار زیاد و گسترده بوده که علاوه بر این موضوع، در صنایع مهندسی، ساخت قایق، هنرهای زیبا، دکوراسیون داخلی و..چ استفاده میشود. با وجود کاربردهای زیادی که در رزین اپوکسی وجود دارد، ممکن است که گاهی اوقات رزین کاران هنگام استفاده از این ماده با خشک نشدن رزین مواجه شوند. در این محتوا قصد داریم که دلایل چسبناک و خشک نشدن رزین را از صفر تا صد بررسی کنیم.
پس اگر رزین کار هستید و برای یک بار هم که شده با این مشکل مواجه شدید، تا انتهای مطلب با ما همراه شوید تا دلایل چسبناک و خشک نشدن رزین را بدانید.
دلایل خشک نشدن رزین اپوکسی شامل چه مواردی میشود؟
دلایل چسبناک و خشک نشدن رزین به عوامل مختلف بستگی دارد. رزین اپوکسی دارای دو جزء رزین و هاردنر یا ماده سخت کننده بوده که از ترکیب این دو جزء با هم، رزین خشک و جامد پدید می آید.
پس وقتی که از هاردنر در رزین به درستی استفاده نشود، رزین خشک نخواهد شد. علاوه بر این مورد دلایل چسناک و خشک نشدن رزین شامل موارد مختلف دیگر نیز هست که در ادامه این موارد را بررسی میکنیم.
عدم رعایت نسبت ترکیب هاردنر و رزین
مهمترین دلیل خشک نشدن رزین عدم رعایت نسبت این دو جزء با یکدیگر است. رزین و هاردنر به صورت کلی باید با نسبت ۱:۱ ترکیب شوند و در صورتی که این نسبت به شکل دقیق رعایت نشود، رزین به خوبی خشک نشده و دچار حالت چسناک خواهد داشت. این موضوع ایجاد نواقص مختلف و ایرادات متداول در کار را به دنبال دارد.
وقتی که با چنین اتفاقی مواجه شوید، تغییر یا اصلاح رزین مخلوط شده با هاردنر بسیار سخت است. علاوه بر این اگر از عامل رنگ دهنده به میزان زیاد استفاده کنید، باز هم رزین شما روان و ژلهای خواهد شد.
آلوده بودن محلول اپوکسی
اگر با خشک نشدن رزین اپوکسی مواجه شدید، باید بدانید که به احتمال خیلی زیاد ممکن است یکی از دلایل چسبناک و خشک نشدن رزین به آلودگی محلول اپوکسی برگردد. حتماً هنگام استفاده از رزین اپوکسی و مخلوط کردن اجزای آن با یکدیگر از ظرف های تمیز استفاده کنید و مطمئن شوید که ظروف تهیه محلول و سطح کار، هیچ آلودگی و ماده اضافی ندارند.
زمان کم برای خشک شدن
یکی از مهمترین دلایل چسبناک و خشک نشدن رزین، زمان کم است. حتماً سعی کنید زمان استاندارد و مناسب را برای خشک شدن رزین اختصاص دهید. گاهی اوقات چسبناک شدن رزین با کمی زمان بیشتر برطرف میشود. البته مواردی مانند: آب و هوای سرد و پایینتر از حد استاندارد نیز می توانند حالت رزین چسبناک را به وجود بیاورند.
زمان مورد نیاز خشک شدن رزین چقدر است؟
اگر یک رزین کار حرفهای باشید، میدانید که زمان خشک شدن رزین به عوامل مختلف بستگی دارد. برای اینکه با دلایل چسبناک و خشک نشدن رزین مواجه نشوید، باید زمان دقیق خشک شدن رزین را بدانید. معمولاً این مورد از جمله اطلاعات مهمی است که توسط سازنده محصول روی بستهبندی آن درج میشود.
به صورت کلی اپوکسی برای پخت درست نیاز به زمان ۷۲ ساعته دارد. توجه داشته باشید که جدا از اینکه چه نوع رزین استفاده میکنید، حتماً باید بعد از خشک شدن کامل اپوکسی آن را جابجا کرده یا هرگونه پرداخت را روی اپوکسی انجام دهید.
در صورتی که جابجایی و پرداخت روی اپوکسی قبل از پخت و خشک شدن کامل رزین انجام شود، سطح کار را دچار آسیب و آلودگیهای متعدد میکند و در نهایت یک سطح ناهموار و لک خواهید داشت.
اگر نیاز به این دارید تا اپوکسی در مدت زمان کوتاهتری خشک شود، حتماً به دمای محیط توجه کنید. زیرا دما نقش مهمی در زمان خشک شدن اپوکسی دارد. هر چقدر که میزان دمای محیط به دمای ایده آل یعنی ۲۴ تا ۳۰ درجه سانتیگراد نزدیکتر باشد، رزین زودتر خشک میشود. برای مثال اگر در فصل زمستان و در یک اتاق با دمای سرد کار میکنید، نیاز به زمان خشک شدن بیشتری دارید.
آیا رطوبت در ظرف باعث خشک نشدن رزین میشود؟
یکی از دلایل چسبناک و خشک نشدن رزین وجود رطوبت در ظرف آن است. رطوبت فاکتورهای مختلفی را تحت تاثیر قرار میدهد که این موارد عبارتند از:
- واکنش با آب: رزین اپوکسی به سرعت با آب واکنش داده و این موضوع باعث ایجاد حباب، تغییر رنگ و کاهش استحکام قطعه خواهد شد. حتی میزان کمی از رطوبت در ظرف، میتواند کیفیت نهایی کار رزین اپوکسی را کاهش دهد.
- کاهش چسبندگی: رطوبتی که در ظرف وجود دارد، جلوی چسبیدن کامل رزین به سطح کار را گرفته و این موضوع لایههای جدا شده را ایجاد میکند.
- تغییر در زمان پخت: رطوبت موجود در ظرف میتواند زمان پخت رزین را تغییر داده و موجب شود که رزین به طور کامل خشک نشده یا سرعت خشک شدن آن بسیار کاهش پیدا کند.
بهترین آموزشگاه یادگیری رزین کجاست؟
علاقهمندان به رزین کاری برای گذراندن دوره آموزش رزین در تهران می توانند آموزشگاه فنی و حرفهای هنرافزا را انتخاب کنند. وقتی که در دوره آموزشی این مجموعه شرکت کنید، به طور کامل دلایل چسبناک و خشک نشدن رزین را یاد میگیرید و می آموزید که چگونه از بروز این دلایل جلوگیری داشته باشید. شرکت در دوره آموزشی آموزشگاه هنر افزا مزایای زیر را به دنبال دارد؛
- یادگیری مهارت رزین تحت نظر اساتید متخصص دانشگاهی
- دریافت مدرک معتبر فنی و حرفه ای
- ورود آسان به بازار کار
- پشتیبانی بعد از اتمام دوره
- هزینه مناسب برای شرکت در دوره
- امکان شرکت در دوره های غیر حضوری و آنلاین برای افرادی که ساکن تهران نیستند.
سخن آخر
در این محتوا دلایل چسبناک و خشک نشدن رزین را دانستید. اکنون میدانید که این اتفاق در اثر چه عواملی رخ میدهد تا هنگام انجام رزین از بروز آن جلوگیری داشته باشید. آموزشگاه فنی و حرفه ای هنر افزا با ارائه مدرک معتبر و بینالمللی فنی و حرفه ای در خدمت علاقهمندان به هنر رزین میباشد تا بتوانند دوره تخصصی را در این آموزشگاه و تحت نظر اساتید حرفهای بیاموزند.