بازدید: 32 بازدید

رزین نوعی ماده کاربردی است که از صمغ درختان ایجاد می‌شود. صمغ درختان همان ماده چسناکی است که با ایجاد خراش و زخم شدن درخت، از آن خارج می‌شود. در گذشته این ماده کاربرد بسیار زیادی داشت و امروزه با این ماده به تولید انواع رزین می‌پردازند. به طور کلی رزین‌ها به صورت مایع در طبیعت وجود دارند که با انجام اقدامات مختلف روی آن‌ها تبدیل به یک ماده جامد می‌شوند و حالت سفت می‌گیرند. البته رزین‌ها نیز دارای دسته‌بندی طبیعی یا مصنوعی هستند که هر یک ویژگی‌های خاص خود را دارند. در این مطلب بررسی می‌کنیم که رزین چیست؟

بهترین آموزشگاه برای یادگیری هنر رزین کدام است؟

اگر نمی‌دانید بهترین آموزشگاه رزین چیست؟ یا برای یادگیری این هنر در جستجوی یک آموزشگاه معتبر هستید، باید آموزشگاه فنی و حرفه‌ای هنر افزا را به شما معرفی کنیم. شما می‌توانید با مراجعه به این آموزشگاه فنی و حرفه‌ای مهارت‌های مختلف، از جمله مهارت رزین را در تهران یاد بگیرید. این آموزشگاه دوره‌های خود را به صورت حضوری و غیرحضوری برگزار می‌کند و امکان شرکت برای تمام افراد از سراسر کشور وجود دارد.

آموزشگاه فنی و حرفه‌ای هنر افزا مدرک بین المللی و معتبر فنی و حرفه‌ای را به هنرجویان خود اعطا می‌کند و شما بعد از اتمام دوره رزین با در دست داشتن این مدرک می‌توانید سریع‌تر وارد بازار کار شوید و به موفقیت برسید‌.  مدرسان دوره رزین این آموزشگاه همگی اساتید متخصص دانشگاهی هستند که با خیال راحت می‌توانید سرفصل‌های مربوط به رزین را از صفر تا صد تحت نظر این افراد متخصص بیاموزید و حتی بعد از اتمام دوره پشتیبانی داشته باشید.

برای ثبت نام در دوره آموزش جامع رزین آموزشگاه هنر افزا می‌توانید به سایت این آموزشگاه مراجعه کرده و مشاور آنلاین دریافت کنید یا با شماره‌های ۰۲۱۶۹۶۷۲۴۶ و ۰۹۳۸۴۸۵۹۴۶۲ ارتباط برقرار کنید. این آموزشگاه در خیابان انقلاب، نرسیده به میدان انقلاب، خیابان منیری جاوید، تقاطع اردیبهشت و جمهوری، پلاک ۶۶، واحد ۳ واقع شده است.

انواع رزین را بشناسید! 

رزین‌ها با دو حالت طبیعی و مصنوعی وجود دارند که هر یک از این موارد ضمن داشتن کاربردهای متفاوت، ویژگی‌های خاص خود را نیز دارند.

رزین طبیعی 

رزین طبیعی از صمغ درخت‌هایی مانند کاج به دست می‌آید که حالت کاملاً چسبناک و بوی تندی دارد. رزین‌های طبیعی که از درختان به دست می‌آیند، طی گذر زمان و بدون هیچگونه فرایند خاصی، سفت می‌شوند یکی از معروف‌ترین رزین‌های گیاهی که بسیار زیبا و کاربردی است، کهربا می‌باشد.

کهربا دارای رنگ طلایی و آبی بوده که برای مصارفی مانند درزگیری قایق، ساخت انواع جواهر، تولید لاک، مومیایی کردن اجساد و…  قابل استفاده است.

رزین مصنوعی 

رزین مصنوعی به رزین موجود در بازار گفته می‌شود که به وسیله انسان ساخته شده است. این رزین با ترکیب مواد شیمیایی در آزمایشگاه به دست می‌آید. رزین‌های مصنوعی در مقایسه با رزین‌های طبیعی مقاومت و پایداری بیشتری دارند. همچنین رزین‌های مصنوعی به علت یکنواختی بهتر طرفداران بیشتری را به خود اختصاص داده‌اند.

رزین مصنوعی شامل چه مواردی می‌شود؟

رزین مصنوعی شامل موارد مختلف است که هر یک از این رزین‌ها به علت داشتن ویژگی‌های خاص، در یک صنعت استفاده می‌شوند. اگر نمیدانید کاربردهای رزین چیست؟ باید بگوییم که موارد مصرف گسترده ای دارد. 

برخی از مهم‌ترین رزین‌های مصنوعی قابل استفاده در صنایع مختلف عبارتند از:

  • رزین اپوکسی: رزین اپوکسی پرکاربردترین رزین مصنوعی می‌باشد که در صنایع متفاوت قابل استفاده است. معمولاً این رزین برای تولید زیورآلات، انواع کفپوش، انواع تخته موج سواری، انواع جواهرات، صنعت ریخته‌گری و… کاربرد دارد. 
  • پلی اورتان: اگر نمی‌دانید نوع مصنوعی رزین چیست؟ و شامل چه مواردی می‌شود، باید بگوییم که پلی اورتان یکی از رزین‌های مصنوعی است که برای تولید وسایل و تجهیزات کوچک در صنایع مختلف قابل استفاده می‌باشد. 
  • پلی استر: یکی دیگر از انواع رزین مصنوعی پلی استر بوده که جهت تولید انواع لوازم و اشیاء پلاستیکی در مقیاس بزرگ قابل استفاده است. 
  • سیلیکون: حتماً نام سیلیکون برای خرید کاور گوشی به گوشتان خورده است. به جز این مورد برای لاستیک‌ها نیز متریال سیلیکون کاربرد دارد.

رزین چیست؟

مزیت استفاده از رزین 

اگر نمی‌دانید مزیت استفاده از رزین چیست؟ حتماً لیستی که در ادامه شرح می‌دهیم را با دقت مطالعه کنید تا بدانید این ماده چقدر فواید بیشماری دارد. 

رزین‌ها دارای انواع متفاوت هستند که هر کدام از آن‌ها از مواد مختلفی تشکیل ‌اند و همین موضوع باعث می‌شود تا خواص و ویژگی‌های متفاوتی داشته باشند و در صنایع متنوع به کار برده شوند‌.
رزین‌ها در دو نوع طبیعی و مصنوعی موجود هستند و شامل موارد مختلفی می‌شوند. همین موضوع موجب شده تا طیف گسترده‌ای از کاربردها را شامل شوند و برای مصارف مختلف قابل استفاده باشند.
رزین‌ها روش کار آسانی دارند و شما با گذراندن یک دوره آموزشی کوتاه می‌توانید درک کنید که رزین چیست؟ و اصول کار با آن چگونه است. با کمک رزین می‌توانید دقت بالا در ریخته‌گری را تجربه کنید. 
رزین به راحتی رنگ را جذب می‌کند. به همین علت می‌توانید رزین‌ها را در رنگ‌های متنوع به کار بگیرید.

کاربرد رزین اپوکسی در هنر

اینکه کاربرد رزین در هنر چیست و چه نوع رزینی در هنر استفاده می‌شود، از جمله موضوعات مهمی است که افراد علاقمند به هنر رزین به آن توجه می‌کنند. رزین‌های اپوکسی تنوع بالایی دارند و قابل استفاده در پروژه‌ها و صنایع دستی مختلف هستند. برخی از کاربردهای هنری رزین اپوکسی شامل موارد زیر می‌شوند؛

  1. رویه میله اپوکسی
  2. کمک به تثبیت کردن چوب با رزین
  3. عایق کاری مقاوم در مقابل برش میزهای رزینی 
  4. کمک به تعمیر سنگ فرش فضای داخلی و خارجی 
  5. مناسب برای آب بندی خاک در فضای مسکونی 
  6. مناسب برای تولید و تزئین لوازم چوبی مختلف 
  7. ایده جدید و مدرن برای ساختمان‌های قدیمی 
  8. تولید زیورآلات زینتی 
  9. تولید انواع لوازم دکوری و اشیاء هنری 
  10. تولید انواع قفسه‌های رزینی برای حمام، اتاق خواب، سرویس بهداشتی و آشپزخانه 
  11. قابل استفاده برای ساخت آکواریوم و تراریوم 
  12. مناسب برای تعمیر و چسباندن قطعات کوچک به یکدیگر

سخن آخر 

در این محتوا به خوبی دانستید رزین چیست؟ و چه کاربردهایی دارد. انواع رزین طبیعی و مصنوعی را شناختید و می‌توانید با توجه به نوع نیاز و کاربردی که از رزین انتظار دارید بهترین نمونه آن را استفاده کنید. جهت یادگیری آموزش رزین با سرفصل‌های جدید و به روز مجموعه آموزشی فنی و حرفه‌ای هنر افزا در خدمت شما است.

ادامه مطلب