بازدید: 36 بازدید

وسایل مورد نیاز رزین کاری

اگر قصد شرکت در دوره آموزش رزین در تهران را دارید و علاقمند هستید که این مهارت هنرمندانه را بیاموزید، می‌توانید از دوره‌های پربار آموزشگاه فنی و حرفه‌ای هنر افزا بهره ببرید. اکثر لوازم و تجهیزات مورد نیاز برای یادگیری رزین در این آموزشگاه برای هنرجویان فراهم می‌شود. اما به طور کلی هنرجویان حرفه‌ای بعد از ورود به بازار کار، برای انجام رزین کاری نیاز به لوازم و تجهیزات خاصی دارند که در این مطلب وسایل مورد نیاز رزین کاری را به طور کامل به شما معرفی می‌کنیم.

لیست تجهیزات و وسایل مورد نیاز رزین کاری 

وسایل موردنیاز رزین کاری شامل موارد مختلف می‌شوند که هر یک از این وسایل و لوازم، در مراحل مختلف رزین کاری قابل استفاده هستند. این وسایل و تجهیزات را به طور کامل بررسی می‌کنیم.

رزین 

رزین اولین محصول برای فرآیند رزین کاری است که حتماً قبل از خرید به برند تولید کننده رزین توجه داشته باشید تا محصولی با کیفیت و مرغوب را انتخاب کنید.

هاردنر پلی آمین 

هاردنر یکی از مهم‌ترین ماده‌هایی است که در ترکیب با رزین برای ساخت لوازم رزینی استفاده می‌شود. در اکثر موارد، لوازم رزینی دکوراتیو و یا زیورآلات هستند که این محصولات باید با هاردنر پلی آمین تهیه شوند.

هاردنر پلی آمین کاملاً شفاف است و برای ساخت محصولات حجمی و دکوری کاربرد زیادی دارد. این نوع از هاردنر از هاردنر پلی آمید بسیار رقیق‌تر است و شما نمی‌توانید به هاردنر پلی آمین حلال الکلی یا تینری بیفزایید.  زیرا این هاردنر قابلیت ترکیب شدن با حلال را دارا نبوده و حلال پذیر نمی‌باشد.

وسایل ایمنی و مراقبتی 

وسایل ایمنی و مراقبتی که هنگام رزین کاری باید از آن‌ها استفاده داشته باشید، شامل دستکش لاتکس و ماسک حرفه‌ای هستند. رزین و هاردنر ترکیبات شیمیایی دارند و به هیچ عنوان کار با آن‌ها را بدون دستکش توصیه نمی‌کنیم. زیرا باعث اگزما و حساسیت‌های پوستی می‌شوند.

در هر مرحله از رزین کاری که هستید، باید هنگام کار با رزین از وسایل مورد نیاز رزین کاری از جمله ماسک سه فیلتر حرفه‌ای استفاده کنید. زیرا ترکیبات موجود در رزین اپوکسی باعث آسیب به دستگاه تنفسی می‌شوند. به خصوص زمانی که رزین در حال سفت شدن است، گازهای زیادی از خود منتشر می‌کند که این گازها برای سیستم تنفسی مضر هستند.

قالب و بیس کار 

با توجه به نوع محصولی که تولید می‌کنید، یا تکنیکی که قرار است آن را اجرا کنید، می‌توانید از قالب‌های متفاوت و سطوح کار مختلف مانند: ام دی اف، قالب فلزی، موتیف چوبی یا قالب سیلیکونی در بین وسایل مورد نیاز رزین کاری استفاده داشته باشید.

لوازم  رزین کاری

 ترازو 

ترکیب رزین و هاردنر از مهم‌ترین بخش‌های رزین کاری به حساب می‌آید. همیشه نسبت هاردنر و رزین باید کاملاً دقیق باشد و حتی یک مقدار اشتباه در میزان این دو ترکیب باعث خراب شدن کار می‌شود. پس حتماً یک ترازوی حرفه‌ای آزمایشگاهی خریداری کنید تا بتوانید از میزان دقیق هاردنر و رزین استفاده داشته باشید.

رنگ 

رنگ‌های سازگار با رزین بسیار زیاد هستند.  استفاده از این رنگ‌ها بستگی به سلیقه شما، سطح کار، ابعاد کار و تکنیکی که قصد اجرای آن را دارید، خواهد داشت. رنگ‌های قابل استفاده با رزین اپوکسی دارای دسته‌بندی مختلف هستند که در ادامه این موارد را به شما معرفی می‌کنیم.

رنگ جوهری 

رنگ‌های جوهری دارای مشخصات زیر می‌باشند: 

  • مایع رقیق و شفاف دارند.
  • فرار هستند.
  • در ۱۰ رنگ قرمز، مشکی، سبز، طلایی، آبی، زرد، سرمه‌ای، قهوه‌ای و فیروزه‌ای تولید می‌شوند. 
  • برای ایجاد افکت ابر و باد، ساحل دریا و… روی سطح رزین کاری و حتی ایجاد طرح چند لایه می‌توانید از رنگ جوهری با ترکیب سفید اکریلیک استفاده کنید.

 رنگ میکروبی

  1. رنگ میکروبی نسبت به رنگ جوهری غلظت بیشتری دارد. 
  2. با کمک رنگ میکروبی می‌توانید تکنیک آبستره و میکروبی را پیاده‌سازی کنید. 
  3. رنگ میکروبی نیاز به عامل سنگین کننده داشته و بهترین انتخاب برای به حرکت درآوردن آن، رنگ سفید است. 
  4. شما می‌توانید رنگ میکروبی را با تینر بالای ۹۸ درصد، رقیق کنید.

 رنگ خمیری

رنگ خمیری متشکل از ۸ رنگ بوده و پرمصرف‌ترین رنگ برای رزین کاری محسوب می‌شود.

 لوازم تزئینی

برای ایجاد تنوع در محصولات رزینی می‌توانید از انواع لوازم تزئینی متنوع طبق سلیقه و نوع محصول استفاده داشته باشید.  برای مثال طرح ساحل و دریا که بسیار پرطرفدار هستند و در انواع میز، لوازم دکوری و حتی بدلیجات رزینی استفاده می‌شوند، با لوازم تزئینی مانند: صدف و شن زیباتر خواهند شد.

 پودر رنگ 

پودرهای رنگی دارای پیگمنت‌های متفاوت هستند و وسایل مورد نیاز رزین کاری محسوب می شوند. قادرند که انواع افکت و طرح‌های منحصر به فرد را در محصولات رزینی مورد نظر ایجاد کنند. برخی از معروف‌ترین پودرهای رنگی را طی یک جدول به شما معرفی می‌کنیم.

پودر رنگی فسفرسنت این پودر رنگی دقیقاً شبیه به فلورسنت است و با منبع انرژی کار می‌کند. اما یک تفاوت بین این دو مورد وجود دارد. آن هم اینکه در صورت تاریک شدن محیط، همچنان فسفرسنت از خود نور ساطع کرده و محصولات دکوراتیو که از پودر رنگی فسفرسنت بهره می‌برند، با نور لامپ و چراغ به راحتی قابلیت شارژ دارند‌.
پودر رنگ فلورسنت پودرهای رنگی فلورسنت نیاز به منبع تغذیه داشته و محصولاتی که حاوی پودر فلورسنت هستند، انواع امواج فرابنفش را به خود گرفته و به تولید نور می‌پردازند.
پودر رنگی صدفی پودر صدفی پیگمنت بالایی داشته و ذرات آن کاملاً ریز و درخشان هستند. معمولاً پودر صدفی برای ایجاد افکت‌های رنگی متنوع در هنر چوب و رزین استفاده می‌شود. حتماً در انواع میزهای رزینی با پودر صدفی مواجه شده‌اید. این پودر ۱۴ رنگ مختلف از جمله؛ آبی آسمانی، آبی فیلی، سبز روشن، طلایی، صورتی،  بنفش، سبز تیره و… را دارا است.

سشوار 

با کمک سشوار حرارت دادن به رزین و حرکت دادن رنگ روی آن انجام می‌شود. 

فندک اتمی 

ممکن است بعد از اجرای رزین حباب‌های ریز روی سطح آن ایجاد شوند که با کمک فندک اتمی و حرارتی که به سطح رزین وارد می‌کند، این حباب‌ها رفع خواهند شد.

قالب سیلیکونی 

یکی از ابزارهای کاربردی در هنر رزین کاری قالب سیلیکونی است که با توجه به حجم کار و نوع محصول می‌توانید از قالب سیلیکونی با ابعاد و اندازه مختلف استفاده کنید.

کاردک چوبی یا همزن

جهت هم زدن رزین حتماً از هم همزن یا کاردک چوبی استفاده داشته باشید. زیرا کاردک چوبی به حفظ کیفیت رزین پرداخته و احتمال حباب زدن در رزین را کاهش می‌دهد.

سخن آخر 

آشنایی با وسایل مورد نیاز رزین کاری موجب می‌شود تا بتوانید بهتر این کار را انجام دهید.  حتما آموزشگاهی که انتخاب کنید که طی روند یادگیری مهارت رزین، این تجهیزات را تا حد امکان در اختیار شما قرار دهد. جهت گذراندن دوره آموزش جامع رزین و ورود موفقیت آمیز به بازار کار بعد از اتمام دوره، می‌توانید از طریق آموزشگاه معتبر و فنی حرفه‌ ای هنر افزا اقدام کنید.

ادامه مطلب