با ورود تکنولوژی به صنعت بافت فرش، هنرهای جدیدی ابداع شده که یکی از این هنرهای نو که طرفداران زیادی در ایران و سایر کشورها پیدا کرده است، هنر تافتینگ نام دارد که فعالان در این زمینه جزو تولیدکنندگان خرد به شمار میروند. اگر دوست دارید اطلاعات بیشتری در این زمینه کسب کنید و بدانید که تافتینگ چیست؟ تا انتهای این مطلب با ما همراه شوید.
در هنر تافتینگ با کمک ابزارهای جدید سرعت بافت فرش به طور قابل ملاحظهای کاهش مییابد و طرحهایی که فقط با استفاده از دستگاههای صنعتی قابل پیاده سازی بودند را میتوان در خانه تولید کرد.
در تافتینگ با کمک ابزارهایی مانند: تفنگ بافت فرش(گان)، شیپور، نخ مخصوص، پارچه، چسب تافتینگ و … بافت فرش را انجام میدهند. خیلی از افرادی که دوست دارند بدانند تافتینگ چیست؟ باید ابزار آن را نیز بشناسند که در این محتوا صفر تا صد این موارد را بررسی میکنیم.
در واقع در هنر تافتینگ هنر دست با ابزار حرفهای را برای تولید یک فرش زیبا به کار میبرند، برای مثال وقتی که هنرمند از ابزار گان برای بافت فرش استفاده میکند، مرحله صنعتی این کار به شمار میرود و هنگامی که نقشه مورد نظر طرح خود را با دست پیاده سازی میکند، قسمت دستی این کار است و از همین رو به این روش بافت فرش، لقب نیمه دستی هم داده میشود. طبق توضیحات ارائه شده، در مجموع میتوان گفت هنر تافتینگ تلفیقی از هنر و صنعت است.
مزایای تافتینگ چیست؟
بعد از اینکه دانستید تافتینگ چیست؟ آشنایی با مزایای آن موجب میشود که درک بهتری از این هنر داشته باشید و برای یادگیری آن اقدام کنید. آموزشگاه فنی و حرفهای هنر افزا جهت یادگیری این هنر در خدمت هنرجویان علاقمند و مستعد می باشد.
یکی از مزایای هنر تافتینگ که البته مهمترین مزیت آن به شمار میرود، سرعت بالای بافت فرش در این روش است. در تافتینگ سرعت بافت فرش حدوداً ۲ الی ۳ ساعت به طول میانجامد. در صورتی که در روش سنتی بافت فرش دستباف یه یک تا دو ماه زمان احتیاج دارد.
همین موضوع باعث میشود که تولید کنندگان فرش به روش تافتینگ بتوانند سفارشهای بیشتری دریافت کنند و درآمد بالاتری داشته باشند. در تافتینگ برخلاف بافت فرش دستی، محدودیت استفاده از رنگهای مختلف از وجود ندارد و به این ترتیب دست تولید کنندگان برای ایجاد تنوع بازتر است.
خلاقیت بالا در هنر تافتینگ از دیگر مزایای آن است یعنی شما میتوانید به راحتی طرحهای مورد نظر ذهن خود را پیادهسازی کنید و از این بابت محدودیت ندارید. یا حتی از مشتری طرحهای دلخواه را دریافت کرده و طرح مطابق با سلیقه آنها را پیاده سازی کنید.
برای مثال اگر مشتری از شما درخواست کرد که طرح شخصیت انیمیشنی برای اتاق کودک یا حتی تصویر کودکشان را به فرش تبدیل کنید با استفاده از روش تافتینگ به راحتی این کار امکانپذیر است.
امکان شخصیسازی زیاد در هنر تافتینگ میتواند شما را قادر به دریافت انواع سفارشات در ابعاد، رنگها و فرمهای متفاوت کند.
علت قیمت مناسب فرشهای تافتینگ چیست؟
بعد از مشاهده قیمت فرشهای تافتینگ، شاید این سوال ذهن شما را مشغول کند که علت ارزانی فرشهای تافتینگ چیست؟ قیمت مناسب فرش تافتینگ در مقایسه با فرشهای دستباف، باعث میشود که بازار پررونقی برای یک شغل خانگی داشته باشد.
قیمت پایینتر فرش تافتینگ به این علت است که کار بافت فرش با استفاده از ابزار و با سرعت بالا انجام میپذیرد و مانند فرش دستباف، ظرافتهای زیادی ندارد.
ابزارهای مورد نیاز برای هنر تافتینگ
اگر قصد یادگیری آموزش تافتینگ در آموزشگاه از جمله آموزشگاه هنر افزا را دارید، باید بدانید که ابزار مورد نیاز تافتینگ چیست.
در دوران آموزش، خود آموزشگاه ابزار مورد نیاز را در اختیار شما قرار میدهد. اما برای ورود به بازار کار باید این ابزار را برای انجام فعالیت مداوم خریداری کنید. ابزارهای تافتینگ عبارتند از؛
- تفنگ تافتینگ که در اصطلاح به آن گان میگویند، مدلهای مختلفی دارد و شما با توجه به بودجه خود میتوانید یکی از آنها را تهیه کنید.
- شیور و یا موزر که برای ظریف کاریهای مانند آنکارد کردن تمیز کردن و حتی سه بعدی کردن فرش تافتینگ به کار میرود.
- نخ مخصوص بافت فرش تافتینگ که البته مدلهای مختلفی دارد و در انتخاب نخ تافتینگ این نکته حائز اهمیت است که نباید مانند اکثر نخهای موجود در بازار پرزدهی داشته باشند.
- چسب مخصوص برای پشت فرش که در پایان کار برای نگهداری و سفت شدن نخها و جلوگیری از شل بودن کار از آن استفاده میکنند.
- چهارچوب چوبی یا همان قاب یا بوم که برای نگهداری پارچه فرش استفاده میشود.
- پارچه مخصوص تافتینگ که برای پیاده سازی و کشیدن طرح اولیه و بافت فرش با گان از آن استفاده میشود.
- نمد پشت ترمزدار که برای جلوگیری از سر خوردن فرش روی سرامیک، پشت کار استفاده میشود.
- پیش دستی، نگهدارنده و یا بست که برای نگه داشتن فرش به صورت ایستاده و بافت راحتتر فرش از آن استفاده میشود.
- پانچ دستی از دیگر ابزارهایی است که در بافت فرش به روش تافتینگ از آن استفاده میشود.
- قیچی نخ زن برای بالا بردن سرعت برش نخها
- خودکار حرارتی برای کشیدن طرح اولیه روی پارچه که البته در صورت اشتباه کشیدن با گرمای سشوار میتوانید رنگ خودکار را پاک کنید.
- سوزن نخ کن برای نخ کردن سوزن گان، کاربردی است.
بهترین آموزشگاه برای یادگیری مهارت تافتینگ کجاست؟
اکنون دقیقاً میدانید تافتینگ چیست و برای یادگیری آن نیاز به چه لوازم و ابزاری دارید. حال نوبت به این میرسد که یک آموزشگاه معتبر را در این زمینه پیدا کنید. آموزشگاه فنی و حرفهای هنر افزا دورههای آموزشی متنوعی را در زمینههای مختلف برگزار میکند که این دورهها شامل دوره آموزش مبانی رنگ، دوره آموزش قالی بافی، تافتینگ و… هستند هر کدام از این دورهها تحت نظر اساتید متخصص دانشگاهی برگزار میشوند و بعد از اتمام دوره نیز مدرک معتبر فنی و حرفهای را دریافت میکنید تا به راحتی وارد بازار کار شوید.
سخن آخر
در این محتوا اصول هنر تافتینگ را آموختید و دانستید که تافتینگ چیست و با یادگیری این مهارت میتوان در چه زمینههایی فعالیت داشت. در صورتی که دوره آموزش تافتینگ را تحت نظر آموزشگاه معتبر هنر افزا یاد بگیرید به سرعت وارد بازار کار شده و به درآمد بالا دست پیدا خواهید کرد.